Tu la pasal

Tuesday, June 07, 2011

Finale of AF chapters Part 2




  • Another one of my favorite....
  • Persembahan oleh  Amylea from AF3...

Finale of AF chapters




  • AF is coming to the end... at last....
  • Bersama ini disertakan; one of the best performance masa final AF concert...
  • Persembahan daripada Akim - Bencinta

Monday, April 12, 2010

Pelita by A.P.I soundtrack untuk filem Hooperz

video

A.P.I- Pelita(Lagu Tema Hooperz)

Tak pernah sesaat daku meragui
apa yang telah daku temui
slama ini,

Tak pernah sesaat daku menyesali,
apa yang telah aku nikmati,
apa ku alami,

slagi hayat di kandung badan,

Takkan ku menyerah kalah,
walau mimpi ku musnah,
harapan ku hancur,
sayapku patah,

kan ku pancarkan cahaya,
seperti pelita ke srata dunia,
yang gelap gelita

sehingga hembusan nafas
yang terakhir.

tak pernah sesaat ku mencurigai,
apa yg telah aku kecapi,
stakat ini,

tiba saatnya kan ku tangisi,
pada yang pergi, takkan kembali
Kembali lagi,

Slagi jasadku belum terkubur!
Slagi tubuhku, belum ditimpa uzur!
pantang datuk nenek moyangku,
Berundur!

Akan Ku Pancar Cahaya Seperti Pelita,
Ke Srata Dunia,
Seperti Cahaya.......

lagu oleh:LoQue
lirik oleh :LoQue


  • Lagu diterbitkan oleh LoQue dan Greg Henderson
  • A.P.I (Angkatan Pemberontak Irama) sebuah kumpulan terdiri dari: Noh Hujan,Lan Typewritter,Din Homatov Estranged,Imran OBS,AJ Pop Shuvit dan loQue MonoloQue/ Butterfingers.
  • Hakcipta terpelihara:Pustaka Muzik Pancasona/Penerbitan Pancasona
  • Lagu yang diciptakan untuk soundtrack filem Hooperz yang akan berada di pawagam 22 April nanti.
  • Memang padulah lagu ni....

Monday, March 08, 2010

Kenduri Lagi...

  • Selamat Pengantin Baru Cop dan Siti.....
  • Salah seorang orang kuat Idris House dulu era 90-94.....
  • Kami pernah membincangkan masa depan Idris House dari form 1 lagi.... memang tiada harapan.... tapi....
  • Sorry la sebab tak dapat nak melajakkan diri ke Sabak Bernam.... tapi Palong pun kira ok lah gak.....
  • semoga berbahagia hingga ke anak cucu.....

Monday, February 08, 2010

Update.. v3


  • aku tak pernah lagi la buat review pasal kenduri kahwin sebelum ni.... tapi kenduri loque ni aku rasa happenning la sikit.....
  • firstly sebab aku jumpa dengan doc mot (seperti gambar di bawah) for the first time since keluar koleq in 1994.....
  • secondly, sebab jumpa dengan noh hujan (seperti gambar dibawah).... walaupun, dia tak kenal aku, tapi aku layan jaa... ni semua hasil semangat juang epit yang tolong sound noh, cakap aku nak ambik gambar dengan dia.... hahahahah...
  • "tiada rasa teruja, mahupun berkata apa, pada sesiapapun, punyai persamaan.... sepertimu...." - hujan, romantik (2nd album)
  • lastly.... mestilah sebab pengantin itu sendiri.... rockstar batch.... sampaikan mostly junior koleq akan panggil batch aku batch butterfingers.....
  • so, SELAMAT PENGANTIN BARU ENCHE LOQUE DAN PUAN DAHLIA.... semoga berbahagia ke anak, cucu.... and keep on rockin'
  • "malam semalam gundah gulana... hari ini hari mulia.... tak pernah daku rasa begini....." - butterfingers, mati hidup kembali

note: gambar ihsan epit.. ty again....

Tuesday, January 12, 2010

Updates.. v2



  • My friend was so excited because me updated my blog..... so he can updates his...... hahaahaha.... I likeeee
  • So.... agak-agak bilalah boleh pi menyumbangkan suara kat Kotak Merah......
  • Aku ambik masa 4.6 minit untuk figure out, sapa tu e-commerce.....
  • untuk peminat tersayang,".... waktu duka dulu, kita lalui bersama...... bahgia bagikan malam diterangi bintang terang...."

Monday, January 11, 2010

Updates...



  • Lama sungguh tak membloggingkan diri ni..... no specific reason, cuma....

  • Ada suara-suara sumbang memanggil aku untuk update blog ni..... so, why not..... post saja apa-apa.... asalkan update..... hahahaha....

  • Ada permintaan untuk updatekan pasal teori scandal AJL semalam.... nak buat apa... cuma andaian saja.... bukan tak sedap lagu Pergi tu.... cuma....

  • Ada apa dengan lagu Aku Scandal.... tak da apa-apa pun... cuma lagu tu best, relax dan sayu.... show semalam pun memang cun.....

  • Apa-apa pun.... aku dah start training badminton petang tadi..... main dua set...... inilah persiapan untuk berlansungnya karnival badminton yengko......

  • Let's see how it goes.... both.... badminton and blog....

Wednesday, November 05, 2008

MigDuck Cup 2008

Yehaa... Dah nak masuk setahun aku tak update blog ni.... boleh lagi kah??? Ini semua angkara KNizam Artwerk yang mencabar kewibawaan aku sebagai blogger yang malas dan juga sebab kejayaan MigDuck Cup 2008 kali ni....


Seriously, memang tak sangka kami berjaya menganjurkannya sekali lagi.... Dalam persiapan kejohanan yang paling singkat.... Serta Pengarah Projek yang sibuk (hahahaha mungkin juga malas kut).... Tapi ia berjaya juga dianjurkan dan lebih meriah dari tahun lepas.... Sebab apa haa??.... Sebab komitmen serta kerjasama yang diberikan oleh bapak2 itik sungguh luar biasa dan tiada tandingannya.... WELL DONE guys....



Kepada semua bapak2 itik yang terlibat
  • Idzam (banner, sandwich, order baju, mangkuk ayun saja dan macam2 lagi)


  • Epit (Cup last minute, arrangment turf, dan macam2 lagi)


  • Pak Tuan (Penginap, sajian makanan dan minuman dan juga bermacam2 lagi)


  • Badut (cupcakes, cup yang sudah tiada dan apa lagi?


  • Kno (sijil, umpire, match technical director dan tak percaya aku boleh update blog ni)


  • Chibiok (bola, wisel, saman, techno logitech dan ayat-ayat cinta)

  • Thor (bukan bapak itik pun kan dan macam2 lagi)

And last but not least... Ruff, the man behind all these.... chasing all the bapak2 itik bertempiaran lari.... hahahaha, berbaloi dengan setiap keringat dan sumbangan yang tuan curahkan... (alah, bodek pun, macam la dapat sign sijil).... memang lah penat, tapi macam mana nak buat


Kepada bapak2 itik yang miss this time.... jom join tahun depan..... we make it happen again...

  • Chamat (yang pandai2 lantik aku jadi pengarah projek)
  • Joe (yg janji nak datang bawa kejutan, last2 dia sendiri terkejut ntah kemana)
  • Wong (selamat menunaikan haji)
  • Canoe (sibuk dengan perasmian 'First Day Cover')

Kepada itik2 sekalian.... semua main bagus hari tu.... tak kiralah seeded ke tak, but the fighting spirit was there..... it was really entertaining.... especially Manram dengan gerakan solonya (hahahahaha...) Naim, Nasa, Amri (ni sebab korang score banyak hari tu)

So, oklah sampai sini.... the rest pegi baca kat ruff, kno, dan tengok kat epit

Thanks to Epit and Kno for photo and my special thanks with to my beloved wife, Ruby for everything....

Tuesday, November 27, 2007

SpammerzYenko'94

Batch kitaorang bakal menganjurkan Hari Sukantera 2008. Salah satu acara yang dipertandingkan adalah peserta yang menghantar paling banyak email sepanjang tahun 2007 hingga ke hari temasya.

Bersempena dengan acara berkenaan, para spammer batch telah mengisytiharkan bulan ini sebagai bulan spammer yengko. Sasaran kitaorang adalah 6,000 email untuk bulan ini. Oleh kerana dead line dah semakin dekat dan sasaran masih lagi jauh, maka hari ini sahaja (ataupun semalam) di sasarkan sejumlah 1,000 email harus dihantar oleh seluruh spammer batch kitaorang.

Disebabkan terlalu banyak email yang dihantar, ini lah yang kitaorang terima dari googlegroup:

noreply@googlegroups.com <noreply@googlegroups.com > wrote:

Hello
k****dsworld@gmail.com,

Your message could not be posted to the Koleq 9094 group because there have been too many messages posted to the group recently.

In order to protect the Google Groups service, and the mailboxes of themembers of the Koleq 9094 group, we limit the number of messages that can beposted per hour to the group.

Please try posting your message later.

If you have questions related to this or any other Google group, please visit the Help Center at
http://groups.google.com/support?hl=en .

Thanks,The Google Groups Team

Disebabkan ketidak puas hatian para spammer, maka salah seorang daripada member kitaorang telah menghantar email ini sebagai balasan... memang WORLD

Dr Mr Google,

We need more space as my school batch is having a competition based on spamming. I am absolutely shocked to receive email that your company cannot handle the quantity of emails sent. Cmon McGoogle, surely u can do better.

If you cannot handle our emails, we will possibly consider leaving googlegroups to yahoogroups.

-SpammerzYengko94-


Semoga spammer yengko 94 akan berjaya mencapai sasaran...

Labels:

Thursday, September 13, 2007

Annuar Zain is back...

Lelaki ini

Kasih, kenanganku
Ingatkah saat saat dulu
Kasih, apakah dirimu
Merasakan semua itu

Ke mana pun langkahku pergi
Ku masih melihat bayanganmu cintaku
Dan kemana pun arah anginku berlari
Hati ini masih kau miliki

Lelaki ini yang selalu mencintamu
Selalu, tanpa ragu
Lelaki ini yang selalu memuja
Hanya dirimu
Yang bertakhta dalam sanubariku
Sanubari ku

Aku yang mencintakan mu
Hanya dirimu…
Karena cintaku, tak berbatas waktu
Karena cintaku, tak mengenal jenuh hatimu
Hatimu…


Labels: